Környezetvédelmi hozzájárulást kapott a Pirelli gumija

A Pirelli lett a világon az első olyan abroncsgyártó, mely megkapta az FSC, azaz a Felelős Erdőgazdasági Tanács megjelölését egy termékén. Fenntartható forrásból származó természetes anyagokból készül a legújabb gumijuk.

Az autóipar történetében először történt meg, hogy az FSC (Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa) hivatalosan is a nevét adta egy gumiabroncshoz, egészen pontosan a Pirelli tudta megoldani, hogy a gumi teljes egészében fenntartható és természetes forrásból származó anyagból kerüljön megalkotásra. Ez azt jelenti, hogy a gumiabroncsok alapanyagait biztosító ültetvényeket úgy kezelik, hogy megőrizzék a biológiai sokféleségüket, gondoskodnak az utánpótlásukról és azok a helyi emberek és munkavállalók számára is előnyösek legyenek.

“A fenntartható mobilitás az alapanyagok terén kezdődik, nem akkor, amikor már úton vagy. A világ első FSC tanúsítvánnyal rendelkező gumiabroncsával a Pirelli ismét bizonyítja elkötelezettségét a fenntarthatóság és az egyre nagyobb kihívást jelentő célok elérése felé, ami az innovatív anyaghasználat és az élvonalbeli gyártási folyamatok fejlesztésével érhető el.”- mondta Tronchetti Provera, a Pirelli igazgatója.

Az anyaghasználat mellett a Pirelli környezettudatos gumija alacsony gördülési ellenállással rendelkezik, ezáltal csökkentve az üzemanyagfogyasztás is, mindamellett pedig az abroncs gördülési zaja is kisebb, ami megint csak kedvező hatással van a környezetre. Az első FSC jelzéssel ellátott abroncsokat a BMW kapja meg, a konnektoros hibrid X5-ösöket szerelik fel vele.