Bőrmentesre vált a Volvo az elektromos modellekben

A Volvo több fronton is kiáll a környezetvédelem mellett. Nem csak az elektromos hajtások alkalmazását erőlteti, hanem most már az állatoktól sem várja el, hogy a bőrüket adják a luxus érzetéért.

Az autóipar mostanság egyre inkább a fenntarthatóságról és a környezetvédelemről szól. Az emisszió visszaszorítása mellett azonban egyéb megoldások is akadnak szép számban, mellyel kedvezhetünk a környezetünknek. A Volvo például nem tart többé igényt állati eredetű bőrre a Recharge modellekben.

Na de akkor mi lesz helyette? Többek között a Nordico névre keresztelt szövet, melynek különlegessége, hogy újrahasznosított műanyagból, fenntartható erdőgazdaságokból származó bioanyagokból és borászatok által használt dugókból előállított parafából készül.

„Progresszív autógyártóként nem elég a CO 2 -kibocsátással törődnünk: a fenntarthatóság minden aspektusával foglalkoznunk kell.” – mondta Stuart Templar, a Volvo Cars globális fenntarthatóságért felelős igazgatója. „A felelősségteljes forrásokból származó nyersanyagok alkalmazása fontos része ennek a tevékenységnek; ide tartozik az állatok jogainak a védelme is. Azzal, hogy tisztán elektromos járműveink belső terében egyáltalán nem használunk fel bőrt, fontos lépést teszünk ezen probléma megoldása felé.”