3D nyomtatott arany díszítést kínál limitált szériában a Bentley

A Bentley az autóiparban először kínál 3D nyomtatással megalkotott arany díszítést a Mulliner Batur szériához. Az aranyat fenntartható forrásból szerzik meg, hogy ezzel ne terheljék tovább a környezetet.

Arany felhasználása a luxusautók díszítésénél nem újkeletű dolog, de komplett komponensek 3D nyomtatásból eddig még nem kerültek bele egy járgányba sem. Ebben lesz most világelső a Bentley, természetesen egy limitált szériában készülő modellnél.

A Mulliner Batur megrendelői ugyanis mintegy opciós extraként kérhetnek most már nyomtatott arany belső kiegészítőket is. Például készülhet az indítógömb körüli üzemmód-választó tekerő ezzel a módszerrel, de akár a szellőztető állítópálcikája is lehet színarany, ha az ízlésünk és a pénztárcánk megengedi.

A Bentley külön hangsúlyozza, hogy az arany elemek ebben az esetben kizárólag újrahasznosított ékszerekből készülnek, azaz a tehetős vásárlók hóbortja ilyen értelemben nem terheli tovább a környezetet.

A Bentley Mulliner Batur összesen 18 példány erejéig készül el, az induló ára pedig 740 millió forintra tehető, ami ezek szerint még tovább növelhető.