Teherautó kategóriát idéző súlya van az elektromos Hummer-nek

Az tény, hogy bitang módon gyorsul az elektromos Hummer, de ezt nem a könnyű építésének köszönheti. Nem kevesebb mint 4,1 tonnát nyom az amerikai villanyos.

A környezettudatosság nevében gőzerővel robogunk az elektromos autózás felé, amivel nincs is semmi baj, ha mindezt átgondoltan és meglehetősen célratörő módon lépi meg az ember. Például átgondolt az, hogy ne pakoljunk házméretű akkumulátor csomagokat a villanyos autóba csak azért, hogy a gigantikus súlyt kellő dinamizmussal mozgatni tudjuk.

Ha ezt vesszük, a GMC márka alatt új életre kelt Hummer minden, csak éppen nem átgondolt konstrukció. A gyáriak ugyan is közzétették az Edition 1 induló széria technikai specifikációit, melyek több ponton megdöbbenthetik az átlagos nézelődőt.

Először is mindjárt ott van, hogy a kocsi önsúlya nem kevesebb mint 4100 kiló, azaz lényegében egy komolyabb teherautó adottságaival rendelkezik ezen a téren. Ehhez a súlyhoz jelentős mértékben hozzájárul a 200 kWh-s Ultium akkumulátor csomag is.

Minek ekkora? Azért, hogy érdemben megfelelő mennyiségű energiával lehessen ellátni az összesen 1000 lóerő leadására képes elektromos motorokat, melyek segítségével 3 másodperc is elegendő a batárnak ahhoz, hogy elérje a 100 kilométeres óránkénti sebességet. Ésszerűen használva a Hummer 560 kilométert képes elmenni egyetlen töltéssel a gyári adatok szerint.