Jön a Chevrolet elektromos autója

Sikerült egy képet készíteni a Chevrolet elektromos autójának szériagyártásra kész változatáról, amely heteken belül bemutatkozhat, és még Európába is eljuthat.

Bolt néven mutatta be elektromos kisautójának prototípusát az idei év elején a Chevrolet, és már akkor sem titkolták, hogy hamarosan megvalósulhat a koncepció. Most azonban már egyre biztosabbnak látszik, hogy elkészül a Chevrolet Bolt sorozatgyártásra kész változata, hiszen a gyártó minden körültekintése ellenére sikerült egy képet készíteni a végleges modellről. A szériaérett és teljesen leplezetlen autóról vélhetően éppen a gyári fényképek készülhettek, a lesifotóst pedig a helyszín körültekintő elzárása sem tudta megakadályozni, hiszen egyszerűen átlátott az autó eltakarására szolgáló fekete ponyva fölött.

A látottak szerint a Bolt szériaváltozata éppen annyira szelídült meg, amennyire a tanulmányautók szoktak, mire sorozatgyártásba kerülnek: hagyományosabb fényszórók és hűtőmaszk került rá, bár az utóbbi legfeljebb az akkumulátor hűtésére szolgálhat. A Bolt ugyanis teljesen elektromos hajtású lesz, és bár sok részletet nem árult el róla a Chevrolet, annyit megelőlegeztek, hogy akár 320 kilométert is képes lesz megtenni egy feltöltéssel, az ára pedig 30 ezer dollár körül lesz. A karosszéria érdekes részlete a C-oszlop kialakítása, amely az új Astra hasonló megoldását idézi, ami azt jelzi, hogy akár Opel-jelvényt is kaphat a Bolt.

A konnektorról tölthető hibrid Volt mellett a tisztán elektromos Bolt lesz a Chevrolet elérhetőbb árú környezettudatos autója, hiszen az árát 30 ezer dollár körülire tippelik, amivel a Nissan Leaf komoly konkurensévé léphet elő. A hivatalos premierje pedig már nincs messze, januárban vagy a detroiti autószalonon, vagy a Las Vegas-i szórakoztató-elektronikai szakkiállításon leleplezik. Még akár az európai piacra is eljuthat az autó, ahogyan a Volt előző generációja is kapható volt nálunk Opel Ampera néven.