Elektromos autó lesz a Camaro utódja

A Dodge izomautó villanyosítási tervei mellett igazság szerint már meg sem kéne lepődnünk azon, hogy hasonló útra lép a GM is. A Camaro utódja egy villanyos modell lesz.

Az elektromos autózás térnyerése nem kíméli azokat a kategóriákat sem, melyek eddig a benzines korszak legnagyobb karaktereit foglalták magába. A Dodge nemrég jelentette be, hogy elektromos izomautót dob a piacra, most pedig a GM is beállt a sorba.

Az Automotive News magazinnak árulta el a Chevrolet vezetősége, hogy bizony a jelenlegi Camaro 2024-ig lesz a piacon, majd átadja a helyét egy új terméknek, természetesen egy elektromos autónak. Számunkra kevésbé érdemes, de ugyanígy fog járni a Malibu szedán is.

Az egyelőre nem tisztázódott, hogy az új elektromos modellek megtartják-e a már jól bejáratott elnevezéseket, vagy tiszta lappal kezdi velük a GM a dolgot, illetve az sem derült ki, hogy egy elektromos szedánba olvad bele a Camaro és a Malibu, vagy beiktat egy villanyos kupét is a kínálatba a Chevrolet.

A gyártó célkitűzései között szerepel 2035-re a teljes karbonsemlegesség, ami azt jelenti, hogy a nagyobb pickup modellek sem kerülhetik el az átalakulást a jövőben. A Ford is meglépte már ezt a F-150 Lightning-al, így lényegében semmi meglepő húzásnak nem leszünk szemtanúi a Silverado átalakulásával sem.