Újabb divatos kínai SUV érkezik

Új szabadidő-terepjárót mutatott be a Volvo kínai tulajdonosa, a Geely NL-3 pedig a formája és a felszereltsége alapján is megállja a helyét.

Divatos szabadidő-terepjárót mutatott be a kantoni autószalonon a Geely. A Volvo többségi tulajdonosaként ismert kínai autógyártó NL-3 névre keresztelt modellje már nem emlékeztet a szerencsétlen korai próbálkozásokra, hiszen mind a formája, mind a felszereltsége alapján megállja a helyét az európai és japán konkurensek között. A 4,52 méter hosszú, 1,83 méter széles és 1,69 méter magas, 2,67 méteres tengelytávú autó ugyan nem jellegzetes, de minden szélsőségtől mentes formatervet kapott.

Az utastere is egyre jobban közelít az európai és japán konkurensekére anélkül, hogy bármelyikre is túlságosan emlékeztetne. A naprakész felszereltséget jelzi, hogy a műszeregységet színes kijelző helyettesíti, a középkonzolra került infotainment pedig Apple CarPlay segítségével képes a mobiltelefon képernyőjének tükrözésére.

Az autóhoz háromféle motort kínál a Geely, amelyek jól ismertek a kínai autókból. A kétliteres benzines szívómotor 140 lóerőre képes, míg az 1,8 literes, turbós benzinmotor 160 és 184 lóerővel érhető el. A két kisebb teljesítményű modell hatfokozatú kézi váltót és elsőkerék-hajtást kap, míg a csúcsmodellt hatsebességes automatával és összkerékhajtással szerelik.