Készül a hibrid Corvette, eddig ezt lehet tudni az E-Ray modellről

A Chevrolet Corvette sem kerülheti el a villanyosítást, igaz először csak részleges elektromos beavatkozásról beszélhetünk. 2023-ban jön az E-Ray variáns, elektromosan hajtott első tengellyel.

A  villanyosítás korában bizony az olyan modellek sem kerülhetik el az elektromos hajtást, mint a Chevrolet Corvette. Az amerikai sportkocsi már biztosan kap egy villanyosított variánst, mely 2023-ban érkezik majd meg a kínálatba E-Ray megjelöléssel.

Az érkező újdonságról eddig édes keveset tudtunk, most viszont pár értékes információ látott napvilágot a Muscle Cars & Trucks magazinnak köszönhetően. Ilyen például, hogy az elektromos hajtást is használó Corvette megtartja az eddig is használt 6,2 literes benzines V8-as erőforrást, de az első tengely hajtásáért egy elektromos motor lesz majd felelős.

A hibrid rendszer túlsúlya miatt a gyári informátorok inkább túraautóként hivatkoznak az E-Ray modellre, de azért az impozáns dinamizmusról sem kell majd lemondaniuk a vásárlóknak. A 650 lóerős teljesítménnyel rendelkező összkerekes Corvette ugyanis alig több mint 2 másodperc alatt éri majd el a feltételezések szerint a 100 kilométeres óránkénti sebességet.

Kérdéses még, hogy konnektoros, vagy öntöltő hibrid lesz az E-Ray, ám egyelőre erre nem tért ki egyetlen forrás sem. Az viszont tisztázódott, hogy maximum 60 kilométeres óránkénti sebességgel tud majd kizárólag elektromos hajtással közlekedni a villanyosított Corvette, az egy töltéssel megtehető hatótáv kérdését pedig továbbra is homály fedi.