Elektromos Corvette a láthatáron? A gyártó a villanyosításról kérdezgeti a vásárlókat

A Corvette jelenlegi generációja már eleve óriási változás az eddigiekhez képest, de ez a jövőben még tovább alakulhat. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a Chevrolet nagyon kíváncsi arra, hogy mit gondolnak a Corvette-vásárlók az elektromos sportkocsikról.

A klasszikus Corvette-vásárlók már éppen megbarátkoztak azzal, hogy az új generáció középmotoros elrendezésben érkezett meg (már ha megérkezik mindenkihez a horror várólisták miatt), máris úgy tűnik, hogy újabb változtatásra készül a gyártó. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a midenginecorvetteforum
oldalon a felhasználók jelzik, hogy a gyártó elektromos autós kérdésekkel bombázza őket.

A GM a jelenlegi generáció vásárlóinak küldött ki néhány kérdőívet, amelyben arra kíváncsiak,  azok mennyire látják a lehetőséget egy tisztán elektromos sportkocsiban, illetve számos más kiegészítő szolgáltatás és fejlesztés is felmerül, például a telefonról irányítható „lopakodó” mód is.

Persze, ez nem azt jelenti, hogy már jövőre hangtalan amerikai sportkocsik lepik el az utcákat, inkább úgy tűnik, hogy a GM piaci felmérést csinál, mielőtt a Corvette-et is beépíti az elektromosautó-offenzívájába. Mert az már eldőlt, hogy az elektromos vonal elég jelentősen jelen lesz a konszern életében, egészen pontosan 2025-ig 30 új elektromos modellt tervez piacra dobni a General Motors, a villanyos fejlesztésekre pedig 35 milliárd dollárt különítettek el. Ne felejtsük el azt sem, hogy 2030-tól a Cadillac tisztán elektromos márka lesz. Ennek fényében tényleg annyira elképzelhetetlen egy elektromos Corvette?