Gyártásba kerülhet a BMW i8 Spyder

Megvalósulhat a BMW i8 nyitott tetős változata, amelyet három évvel ezelőtt még tanulmányautóként mutattak be, jövőre azonban gyártásba is kerülhet.

2012-ben mutatkozott be a BMW i8 Spyder tanulmányautó, de a hibrid sportkocsi végül csak zárt tetős karosszériával került gyártásba. Most azonban úgy tűnik, hogy meggondolhatták magukat a BMW-nél, hiszen jövőre bemutatkozhat az i8 Spyder szériaérett kivitele.

Az 1,5 literes, 231 lóerős, háromhengeres, turbós benzinmotorral és 131 lóerős elektromotorral hajtott BMW sportkocsi mindössze 1490 kilogrammot nyom, és a szénszálas felépítésnek köszönhetően a Spyder sem lesz sokkal nehezebb a kupénál. Az i8 így alig 4,5 másodperc alatt képes felgyorsulni nulláról százra, a végsebessége pedig 250 km/óra, miközben teljesen feltöltött akkumulátorral indulva 2,5 litert fogyaszt száz kilométeren.

A sorozatgyártású Spyder kivitel érkezését még nem jelentették be hivatalosan, de a hírek szerint már 2016. januárban, a Las Vegas-i szórakoztató-elektronikai szakkiállításon bemutatkozhat.