Elektromos modellekkel térne vissza a GM Európába

A General Motors lényegében megszűnt létezni Európában, amikor 2017-ben az Opelt felvásárolta a PSA, majd bekerült a Stellantis égisze alá. Az amerikai autógyártó cégóriás most a visszatérést tervezi, de csak az északi régióba és elektromos autókkal.

Az egykoron még a General Motors kötelékébe tartozó Opel/Vauxhall 2017-ben került a PSA majd a Stellantis birtokába, ezzel pedig az amerikai cégóriás el is vesztette (a veszteségek miatt aránylag boldogan) az utolsó európai nagy márkáját. Persze, kacifántos úton be lehet egyes országokban még szerezni olyan modelleket, mint például a Chevrolet Corvette vagy a Cadillac Escalade, de még ezekkel is évek óta jelentéktelennek mondható a GM ügyködése a kontinensünkön.

Ez változik meg a közeljövőben a jelek szerint, hiszen az amerikaiak bejelentették, hogy visszatérnek még idén Európába. Persze, senki se számítson teljes offenzívára, nem lenne életszerű és bukásra is lenne ítélve.

Arról van szó, hogy a tengerentúlon is érezni lehet (például a Teslán és a Fordon keresztül), hogy az északi európai régióban szép eredményeket lehet elérni elektromos autókkal, így a GM is ezt a területet célozza majd meg, kizárólag villanyos kínálattal.

Egyelőre csak az látszik biztosnak, hogy Finnország, Svédország, Dánia és Norvégia vonalon a Cadillac Lyriq lesz az igazi húzóerő, de nem kizárt, hogy a Chevrolet Equinox és a Blazer is a szalonokba kerülhet a kínai gyártású Buick Electra E5 modellel egyetemben. Szintén adná magát az új elektromos GMC Hummer is, de a cég képviselői szerint olyan szűk réteget szólítanának meg vele Európában, hogy nem lenne értelme az értékesítés megkezdésének.