Jövőre nyugdíjba megy a Camaro

A Chevrolet Camaro egy igazi ikonikus sportkocsi, egy sokak által vágyott tárgy. Viszont, mint minden sztorinak, ennek is vége lesz egyszer, egészen pontosan jövő januárban. A gyártó ugyanis nyugdíjazza a modellt, legalábbis egy időre.

Ha Chevrolet, akkor közvetlenül a Corvette után a Camaro ugrik be az embereknek. Érthető, hiszen a hatodik generációjánál tartó sportkocsi mára már legendává nőtte ki magát. Kiváló ár-érték arányával és brutális teljesítményével világszerte keresett autóról van szó. Azonban hiába minden siker, egyszer vége szakad a sztorinak.

Legalábbis erre enged következtetni, hogy a Chevrolet bejelentette, hogy a hatodik generációs Camaro utolsó példánya jövő januárban fog legurulni a gyártószalagról. Na de mi van a hetedik generációval? Nem kéne akkor azt már most mutogatni? Normál esetben kéne, hiszen papíron közel van a generációváltás, de nem véletlen, hogy semmit sem tudunk még a lehetséges utódról.

A gyáriak ugyanis elárulták, hogy egyelőre nem lesz ilyen, azaz közvetlen utódmodell nélkül megy nyugdíjba a Camaro, mely még idén kap egy gazdagon felszerelt és egyedi megjelenésű Collector’s Edition kivitelt, hogy látványos és méltó legyen a búcsú.

„Miközben készülünk a búcsúra, nehéz szavakba önteni azt a hálát, amit a Camaro ügyfelek, a gyártósornál dolgozók és a versenyfanatikusok iránt érzek. Bár egyelőre jelentünk be közvetlen utódot, biztosak lehetünk benne, hogy ezzel még nincs vége Camaro történetének.”- mondta Scott Bell, a Chevrolet vezérigazgatója.

A Camaro név tehát a későbbiekben még visszatérhet, már csak az a kérdés, hogy miként? Elektromos sportkocsiként? Esetleg Mustang módon egy SUV átiratként? Ezzel kapcsolatban sok még a kérdés, gyári válasz pedig egyelőre nincs.