Győrben készül majd a Cupra következő SUV modellje

Technikai információkat alig árultak el, ráadásul csupán egyetlen képet tettek közzé róla, de a Cupra lerántotta a leplet a következő nagy dobásáról. A Terramar ráadásul itt nálunk készül majd az Audi győri üzemében.

A Seat teljesítményre kihegyezett modellekkel foglalkozó márkája, a Cupra, melynek képviselői most a CupraImpulse rendezvény keretein belül beszéltek a gyártó jövőjéről. Természetesen érkeznek majd újdonságok szép számban, de számunkra talán a legérdekesebb pont az lesz, amiről most a legkevesebb információ látott napvilágot.

A gyáriak ugyanis bejelentették a következő nagyméretű SUV modelljüket, mely Terramar néven kerül majd a szalonokba. Honnan a név? Egy spanyol versenypályáról nevezték el a kocsit, pedig kevés az esélye, hogy a 4,5 méter hosszú járgány a pályanapok legélesebb fegyvere lesz.

A technikai részletekről annyit azért már most lehet tudni, hogy a Volkswagen csoport újgenerációs plug-in hibrid hajtásaival látják el, akár 100 kilométeres elektromos hatótávval felvértezve. Mindezek mellett ez lesz a Cupra utolsó olyan modellje, melyben található belsőégésű motor is. Na de miért is fontos nekünk az újdonság? Azért, mert 2024-től az Audi győri üzemében gyártják majd és innen szolgálják majd ki a globális piacot vele.