Már kétmillió autónál tart az Audi Hungaria

Az Audi Hungaria már 1998 óta gyárt autókat Győrben. Most egy impozáns mérföldkövet ünnepelhetnek a magyar négykarikások: elkészült a kétmilliomodik autó, egy Audi RS Q3 Sportback.

A modern magyar autógyártás meghatározó szereplője az Audi Hungaria, mely 30 éve alakult meg és immár 25 éve gyárt is autókat a márka győri üzemében. Már ezek is elég kerek évfordulók az ünnepléshez, ám időközben egy újabb mérföldkő is bekövetkezett a gyártó életében. Ez pedig nem más, mint hogy elkészült a kétmilliomodik győri Audi.

Az ünnepi példány egy Karat bézs színű Audi RS Q3 Sportback, mely német megrendelésre készült el. A meghajtásáról az a szintén magyar gyártású 2,5 literes TFSI erőforrás gondoskodik, mely 400 lóerő leadására képes és sorozatban kilencszer nyerte el az „Év Nemzetközi Motorja” díjat.

„Vállalatunk idén 30 éves jubileuma mellett a járműgyártás 25 éves évfordulóját is ünnepli, így külön öröm számunkra, hogy ebben az évben sikerült elérnünk ezt a fontos mérföldkövet. Az elmúlt évtizedekben szerzett tapasztalatunkra építve készülünk a járműgyártásunk új fejezetére, amelyben az Audi mellett új márkánk, a CUPRA, valamint az elektromobilitás játssza a főszerepet- kommentálta az eseményeket Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

Az Audi győri üzemében anno a TT Coupe modellel kezdődött a gyártás, 2024-ben pedig indul a CUPRA Terramar sorozatgyártása, amellyel az Audi Hungaria lesz az Audi Konszern első gyártótelephelye, ahol az Audi mellett más márka modellje is készül.