Gyári gyűjteménybe került II. Erzsébet egykori Bentley Mulsanne-ja

A királyi család nem akarta megtartani, így hivatalosan is a Bentley gyűjteményébe került az a Mulsanne, melyet kimondottan II. Erzsébet számára készített a gyártó.

Egy nem éppen hétköznapi autó került be nemrég a Bentley Heritage gyűjteményébe. A királyi család nem akarta megtartani, ezért a gyártó vigyázza meg az utókornak azt a Mulsanne példányt, melyet II.Erzsébet számára készítettek el.

Egy Barnato zöld autóról van szó, mely belülről Twine és Cumbria bőrözést kapott, a panelek diófából lettek kialakítva, illetve a szőnyegek egyedi gyártásúak és báránygyapjúból készültek. Persze, nem csak ezek a kiemelt extrák, hiszen a királynő kérésére egy ridikül-tároló is elhelyezésre került, illetve szirénával, kürttel és villogókkal is fel van szerelve az autó, amiknek a vezérlője az első könyöklő előtt található.

A hátsó részleg függönyökkel leválasztható, így a királynő privát teret tudott kialakítani magának utazás közben, illetve említendő extra még, hogy az ajtókon belül megtalálható az Egyesült Királyság királyi címere is.

Természetesen egy „6.75 Edition by Mulliner” kivitelről van szó, azaz a méretes járgány meghajtásáról a 6,75 literes V8-as motor gondoskodik 537 lóerőnyi teljesítménnyel.

A szóban forgó autó a királyi kötelék mellett azért is különleges, mert az utolsó példány, melyet legyártottak, azaz ezzel búcsúzott el 2020-ban a modell a Bentley palettájáról.