Hivatalos képeken az új Citroen C4

A Citroen hivatalosan csak június végén tartja meg az új C4 generáció premierjét, a leplezetlen gyári képeket viszont már most közzé tették. Nem csak generációt, hanem kategóriát is vált a C4.

A Citroen a C4 új generációjával nagy dobásra készül, hiszen több tekintetben is más lesz az újdonság, mint az elődmodell. A hivatalos premier június legvégén esedékes, de szerencsére már most kiderült néhány információ és gyári kép az autóról.

Először is már első ránézésre feltűnik, hogy az új C4 már nem csak egy csinos alsó-középkategóriás járgány, hanem bizony több tekintetben is a négyajtós kupék és az SUV-k vonásait viseli magán. Az orrán a jelenlegi Citroen márkaarculat köszön vissza, természetesen jelentősen megfiatalítva, így elérve azt, hogy biztosan felfigyeljenek rá az emberek az utcán.

A technikai részletekről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy itt is feltűnik a márka új fejlesztésű progresszív hidraulikus futóműve, illetve mivel a Peugeot 2008-al közös alapokra építkezik, lesz belőle elektromos változat is e-C4 néven. Ez utóbbi egyébként a már jól ismert 136 lóerős elektromos PSA hajtásláncot jelenti majd, mely egy 50 kWh-s akkumulátor csomagból nyeri az energiát.

Mindezek mellett a gyártó még a belső teret és komfortot újraértelmező megoldásokat is ígér a C4 kapcsán, ám ezek pontos mibenlétéről egyelőre nem árultak el semmit.