Commander néven kerül majd be a Jeep palettájába a hétüléses Compass

A Jeep nem titkolózik tovább a Compass hétszemélyes kivitelének elnevezésével kapcsolatban. Visszatér a Commander a palettára.

Mint ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, nemsokára egy új taggal bővül a Jeep globális palettája. Ez bizony a Compass alapjaira épülő új hétszemélyes járgány lesz, melyről eddig technikai információkat nem igazán kaptunk. Ez a rész most sem változott, viszont egy igencsak fontos részlet nyert hivatalos megerősítést, azaz többé nem titok az újdonság elnevezése, ami a gyártó történetében jártasak számára ismerősen cseng: Commander.

Az első Commander még 1999-ben mutatkozott be tanulmány szinten a North American International Auto Show keretein belül, de a sorozatgyártásig egészen 2006-ig kellett várni. Az akkor még Grand Cherokee alapokra épülő modell mintegy 4 évig volt megtalálható a palettán, majd visszavonult a köztudatból, hogy részlegesen ugyan, de 2018-ban visszatérjen. Ekkor vált ugyanis elérhetővé Kínában az új generáció, mely méreteiből adódóan a Grand elnevezést is magán viseli.

A most érkező újdonságról egyelőre annyi derült ki a Compass alapok mellett, hogy Brazíliában készül majd és ismét elérhető lesz minden országban, ahol a gyártó jelen van. Egyelőre hivatalos premier dátum nincs, ahogyan a dizájnt is igyekeznek még a lehető legjobban elrejteni a sötétben.