A 70-es évek CX modellje inspirálta ezt a Citroen C5X átalakítást

Bizonyos tekintetben a nemrég piacra került Citroen C5X a legendás CX modell szellemi örököse. És ha már így van, miért is ne lehetne annak a stílusjegyeivel felruházni az autót? Kínában megcsinálták.

A Citroen C5X és a 70-es évek legendás franciája, a CX, mondhatni rokonságban állnak egymással. Persze, sok-sok generációnyi rokonságban, de ha a palettán betöltött szerepet nézzük, akkor mégis csak távoli szellemi örökösről van szó.

Talán ezért is gondolta ki egy kínai Youtuber, hogy akkor miért is ne lehetne a modern franciát felruházni az ős jellegzetes stílusjegyeivel? Neki is láttak a munkának, melynek végeredménye első ránézésre szokatlan, de mégis van benne valami úri elegancia.

Először is, az új C5X ugye crossover, így meg kellett oldani, hogy állítható legyen a hasmagassága. A CX esetében ezt hidraulikusan oldották meg anno a gyáriak, ám ez a modern technológiával nem igazán vegyíthető össze. Nem úgy, mint a légrugós megoldás, mellyel szélesebb skálán is lehet játszani a hasmagassággal.

Ok, tehát most már a porba lehet ültetni az autót, jöhetnek a csinos részletek. Természetesen a modern felnik nem illettek a képbe, így egyedi gyártású, teli dizájnos króm fedelet kapott a kerék. Ezt egészíti ki a hátsó kerékjárati ív burkolata, illetve a műanyag elemek telibe fényezése is a kocsi oldalán. Természetesen króm hatású lett a lökhárítók alja és a küszöb is, illetve a kilincsek és a tükrök sem maradhattak ki a szórásból.

A belső térben új bőrözés található, mely nem feketében lett megvalósítva, hanem a korabeli színeket felidéző barna-bézs összeállítással. A tetőkárpitot is átszínezték, hogy még klasszikusabb legyen az összkép. Bár kétségkívül érdekes az átalakítás és bizonyos körökben lenne is rá kereslet, az építők nem tervezik, hogy tovább gyártják és értékesítik a csomagot, ez csak egy egyszeri projekt volt a saját szórakoztatásukra.