Új SUV modellel bővül a Peugeot palettája

A Peugeot egy új SUV modell bevezetését jelentette be. Az Európától eddig távol maradó 408-as érkezik meg egy erős kategóriaváltással.

Mostanság inkább az elektromos autók terjedése a téma, azt azonban ne felejtsük el, hogy továbbra is tombol az SUV mánia is. Aki csak teheti, ebbe az irányba építi fel a kínálatát és természetesen ez alól nem kivételek a franciák sem.

A Peugeot most be is jelentette, hogy egy új SUV modell érkezik nemsokára a palettára. A modell teljesen új lesz, a név viszont ismerős lehet azok számára, akik mélyebben ismerik a francia gyártó ázsiai és dél-amerikai szereplését. A 408-as ugyanis eddig ezen a két piacon volt jelen a 307-es, majd pedig a 308-as szedán kiviteleként. Most viszont globális modellt csinálnak belőle, így elkerülhetetlen volt a kategóriaváltás is.

A technikai részleteket egyelőre nem részletezte a Peugeot, az viszont kiderült, hogy egy trendi kupé-SUV modell lesz az újdonság. Természetesen hibrid hajtásláncokat kap az autó, tisztán elektromos átiratról egyelőre nem beszéltek az illetékesek.

A hivatalos premier június végén várható, a Carscoop magazinnak köszönhetően viszont az álcázott tesztpéldányokat már most megismerhetjük néhány kémfotón.