Visszatért a Mach 1, azaz itt van minden idők legkeményebb széria Mustang változata

Új csúcsváltozatott kapott a Ford Mustang legújabb generációja. Bemutatták a Mach 1 kivitelt, mely a Shelby által kifejlesztett alkatrészekre épül, de hivatalos Ford kereskedésekben kapható Amerikában.

A Mach 1 elnevezés nem lehet újdonság a Ford Mustang történetében jártas rajongók számára, hiszen a 60-as évek végén is ezzel a jelzővel látták el az amerikai izomautók legerősebb változatait. Most pedig újra kapható, ráadásul szemmel láthatóan szerencsére nem pocsékolták el a legendás megjelölést.

Az új Mustang Mach 1 ugyanis minden porcikájában több és jobb, mint akár egy GT kivitel. A komplett orrát újratervezték, hogy a lehető legjobb légellenállást tudják elérni, az autó alja pedig ugyan ezen okok miatt van teljesen leburkolva. Kapható külön hozzá aerodinamikai csomag is, mely 50 százalékkal több leszorítóerőt termel a nagy sebesség mellett is kielégítő tapadás érdekében.

A sebességről pedig a legendás Shelby által tuningolt 5 literes V8-as egység dolgozik, mely az egyedileg tervezett alkatrészeknek köszönhetően most már 480 lóerős teljesítményt képes leadni 570 Nm nyomaték mellett. Alapáron a szintén a Shelby által kifejlesztett hatfokozatú kézi váltó jár a Mach 1-hez, de némi felár ellenében kérhető egy tízsebességes automata szerkezet is hozzá. A futómű is teljesen át lett alakítva, így akár pályanapokon is eredményesek lehetnek a szerencsés jövőbeli tulajdonosok.

Az új Mach 1 forgalmazása jövő tavasszal kezdődik meg Amerikában, az európai jelenlétről egyelőre nincsenek információk.