Guruló rakéta a Brabus új Porsche 911-ese, ráadásul csak 25 darab készül belőle

A Brabus átalakításai általában nem csak a kinézetük miatt szólnak nagyot. A srácok a teljesítményre is alaposan rámennek. Így történt most a Porsche 911 Turbo S-átiratuknál is. A 900 Rocket R csupán 25 példányszámban készül el és minden tekintetben többet nyújt, mint az amúgy is kiváló, alapokat adó modell.

Ha Brabus, akkor általában a Mercedes-tuningokra gondol mindenki. Pedig, a srácok most már sokféle autóhoz hozzányúlnak, nem is akárhogyan. A Porsche 911 Turbo S sem úszta meg a beavatkozást, a végeredmény pedig egészen elképesztő lett.

Már a projekt elnevezése is kimondottan beszédes. 900 Rocket R, azaz egy 900 lóerős négy keréken guruló „rakétáról” van szó, mely akár pályaversenyzésre is alkalmas lehet. A 100 kilométeres sprint letudásához elég 2,5 másodperc neki, a végsebessége pedig 340 kilométeres óránkénti tempónál van elektronikusan szabályozva. Azért, hogy ne robbantsa le magáról a gumikat, melyek elől 21, hátul pedig 22 colos, karbonszálas légterelőkkel ellátott felniken feszülnek.

Megjelenését tekintve a 900 Rocket R a szélesítéseknek és az átdolgozott lökhárítóknak köszönhetően egyértelműen agresszívabb, de szerencsére a tunerek nem mentek el bazári irányba, azaz nem estek túlzásokba a megvalósításnál. Még a hátsó szárny is kimondottan visszafogott, bár szemlátomást méretesebb, mint a széria Turbo S megoldás.

Természetesen egy ilyen brutális sportkocsi nem lehet egy könnyen elérhető valami, amiről gondoskodtak a szakik is. Először is az ára nagyjából 170 millió forint, másodszor pedig nem elég, ha megvan rá a pénzed, hanem gyorsnak is kell lenni a rendelésnél. Összesen 25 példányt csinálnak ugyanis belőle, ráadásul könnyen lehet, hogy mindegyiknek megvan már a gazdája.