Drága ritkaság a Porsche legújabb órája

A Porsche Design kimondottan a limitált 911 S/T modell vásárlóinak kínál egy órát, melyet minden tulajdonos a saját autójához alakíthat. Természetesen, akárcsak a hozzá tartozó autó, az óra is csak 1963 darab erejéig készül majd.

A Porsche nemrég rántotta le a leplet a 911 S/T modelljéről, mely a legkönnyebb 911-es verzió a legerősebb GT3 RS motorral szerelve. Limitált széria, csupán 1963 darab készül belőle. Most pedig meg is érkezett a szóban forgó különlegességhez tartozó Porsche óra is. Annyira ahhoz tartozik, hogy elsődlegesen az S/T vásárlóknak adja el a gyáró.

A karóra kimondottan könnyű tokkal rendelkezik, amely homokfúvott titánból készült. A számok és a dátum-jelzők mind foszforeszkáló zöld bevonattal vannak ellátva, míg a fekete számlap és a tokgyűrű az 1970-es eredeti Porsche 911 S/T műszereit imitálja.

Maga a szerkezet a Porsche Design WERK 01.240 rendszere, melyet egy speciális visszalökővel is elláttak, hogy stopperként használva az átlagnál gyorsabban reagáljon az indításra és a nullázásra. A tok hátoldala zafírkristállyal van bevonva, amely formájában a 911 S/T felnijeit utánozza és elérhető gyöngyház ezüst, sötét ezüst vagy fekete kivitelben is. A mutatók kerámia és gyöngyház fehér színben is kérhetők.

Szíjakat tekintve is vannak variációk. Az első a fekete bőr, ezüst GT színű öltésekkel, míg a második klasszikus konyak színű bőrből készült, színben passzoló öltésekkel. Kapható még titán szíj is.

Az órakülönlegesség átszámolva 17,5 millió forintba kerül, ami nem kis összeg. Viszont, aki kifizet 101 millió forintot magáért az autóért, annak megérhet még ennyi kiadást a hozzá passzoló eredeti Porsche óra megszerzése is.