Brutális megjelenésű kétkerekű a Brabus KTM 1290 Super Duke R EVO átirata

A Brabus kimondottan új szereplőnek számít a kétkerekű tunerek világában, de azért nem aprózzák el a dolgokat. Most a KTM 1290 Super Duke R EVO kapott általuk egy kimondottan látványos átalakítást.

Ha azt mondjuk, hogy Brabus, akkor azonnal a brutális Mercedes átalakítások ugranak be a legtöbb embernek. Nincs ezzel semmi probléma, hiszen tényleg ezzel foglalatoskodtak a német tunerek az elmúlt évtizedekben. Mostanság viszont egyre szélesebb palettával rendelkeznek a mesterek, például elkezdtek motorokat is tovább finomítani.

Ez az új irányvonal egészen pontosan tavaly vette kezdetét, amikor is megkezdődött a KTM-el együttműködésük, aminek most már a második gyümölcsét láthatjuk a 1300 R Edition 23 modell leleplezésével.

Az agresszív megjelenésű naked bike számtalan ponton egyedi átalakítással rendelkezik, de azért felismerhető az alapokat adó KTM 1290 Super Duke R EVO, melynek 1300 köbcentis V-twin motorja 180 lóerő leadására képes.

Na de mit tett hozzá a dologhoz a Brabus? Főként a váz burkolatait alakították át karbonszálasra, új fényszóróház került a motor elejére, a felniket pedig saját tervezésű Monoblock Z elnevezésű megoldásra cserélték. Mindezek mellett a nyereg is átdolgozásra került.

A Brabus motorkerékpárja összesen 290 példány erejéig készül majd, az értékesítését pedig a kiemelt piacokon kezdi el a gyártó. Németországban például már meg is kapta a maga 42,500 eurós árcéduláját.