Bemutatkozott minden idők legerősebb Porsche SUV-ja

A Porsche tovább erősítette a Cayenne palettáját. A sima Turbo helyett ugyanis színre lépett a Turbo E-Hybrid, mely minden idők legerősebb SUV modellje a németek kínálatában.

A Porsche a 2024-es modellévre belepiszkál a Cayenne kínálatba. Ez egészen pontosan annyit tesz, hogy eltűnt a sima Turbo a kínálatból, helyette pedig egy tovább erősített hibrid, a Turbo E-Hybrid lépett színre.

A villanyosítás mellett a legfontosabb változás, hogy az eddig ismert E-Hybridhez képest az újdonság nem elhanyagolható teljesítmény-többlettel rendelkezik. A rendszer alapját adó 4 literes duplaturbós V8-as motor ugyanis most már önmagában 600 lóerőt képes felmutatni, a hozzá párosított elektromos egység pedig 176 lóerőnyi teljesítménnyel rendelkezik. Persze, a rendszerben van némi veszteség, így 739 lóerős összteljesítményről beszélhetünk 949 Nm nyomaték mellett. Ezzel a nem éppen pehelysúlyú Cayenne egészen elképesztő 3,5 másodperces 100-as sprintet képes produkálni, a végsebessége pedig 295 kilométeres óránkénti tempóban van meghatározva.

A németek a csúcsváltozathoz alapáron adják a kétkamrás és szelepes légrugós felfüggesztést, mellyel az autó karakterisztikája nem csak szélsőséges keretek között változtatható, hanem garantált mindig a legjobb tapadás és úttartás is.

Belül alumínium díszbetéteket és GT Sport kormányt találhatunk. Alapból 18 módon állítható sportülések is járnak a kocsihoz, de aki ezzel nincs kibékülve, kérheti a valamivel lágyabb és csak 14 ponton variálható komfortülést is.