Ennyi volt, végleg nyugdíjba vonul a Pajero

A Mitsubishi legendás terepjárójának betett az SUV mánia. A gyártó szerint a Pajero már közel eladhatatlan, ezért utódmodell nélkül megszűnik. 

37 év és négy generáció után most úgy döntött a Mitsubishi, hogy lezárja a Pajero sztorit és utódmodell nélkül írja ki a palettából. A gyártó vezetősége szerint a terepesnek a gigantikus SUV mánia tett be, ugyanis ma már aki emelt hasmagasságot és magas üléspozíciót akar, az bármelyik kereskedésben talál magának kényelmes alternatívát. A Pajero viszont nem a kényelemről, hanem a terepezésről szólt, aminek ma már egyre kevesebb vonzereje van.

Persze, egy ilyen legendás modell vonulhat csendben nyugdíjba, így a gyáriak Japánban bemutatták a Final Edition szériát, melyből összesen csak 700 darabot gyártanak le. Az ünnepi modell minden létező extrát megkap, így alapáron jár hozzá a hátsó légterelő, a tetősín és az ülés bőrözése is. Csak a 3,2 literes 190 lóerős dízellel kezdik meg az értékesítést, melyhez ötsebességes automata váltót társítanak felár nélkül a gyáriak.