Konnektoros hibrid utódot kap a Lamborghini Huracán

A Lamborghini a Huracán jelenlegi generációját még idén nyugdíjazza, de nem maradunk utódmodell nélkül. Már jövőre bemutatkozik egy új konnektoros hibrid sportkocsi az olaszok palettáján.

Komoly Lamborghini paletta megújulásra számíthatunk a közeljövőben. Arról már korábban mi is beszámoltunk, hogy az Aventador utódmodell már az utcai tesztelés fázisában tart, most pedig az olasz gyártó azt is bejelentette, hogy az idén nyugdíjazásra kerülő Huracán sem marad utód nélkül.

Stephan Winkelmann, a Lamborghini vezérigazgatója a Road & Track magazinnak árulta el, hogy 2024 év végén érkezik meg az új modell, mely konnektoros hibrid hajtással kerül a szalonokba, akár csak a már említett Aventador utód.

Most már azt is lehet tudni, hogy a hibrid rendszer egy új fejlesztésű V12-es motoron alapul majd, melyet három elektromotorral egészítenek ki, így természetesen továbbra is összkerék-meghajtású tud maradni az autó.

Az LB744 kódnévvel ellátott hajtás adja az alapot ahhoz, hogy a Lamborghini az előre meghatározott tervek szerint 2025-ig részlegesen villanyosítsa a teljes palettát, azaz egyre valószínűbb, hogy ez a rendszer kerül az Aventador utódba is, csak a teljesítménnyel játszanak majd a gyáriak, hogy elkülönítsék egymástól a két modellt.