Két év múlva már csak történelem lesz a Dodge izomautó-palettája – legalábbis a jelenlegi formájában

A Dodge vezérigazgatója, Tim Kuniskis árulta el, hogy a Hellcat szériák 2023-ban végleg nyugdíjba vonulnak. Ezzel együtt maga a Challenger és a Charger is átadja a helyét egy újabb modellnek, amely már a villanyosítás korszakának szülöttje lesz.

Ahogyan a világ robog a villanyosítás felé, úgy válik egyre egyértelműbbé, hogy sok eddig megszokott dolognak át kell alakulnia vagy el kell tűnnie. Nincs más választás, tudja ezt nagyon jól a Dodge vezetősége is, így szépen lassan elkezdhetünk elköszönni a jelenlegi értelemben vett izomautó-palettától.

Tim Kuniskis, a Dodge vezérigazgatója a Motor Authority magazinnak beszélt arról, hogy a Hellcat szériák két év múlva végleg eltűnnek a kínálatból, nem sokkal rá pedig maga a Challenger és a Charger modellek is átadják helyüket egy újabb modellgenerációnak, amely már az elektromos korszak szülöttje lesz. Megmarad a két legendás elnevezés? Még ez sem biztos!

Az viszont igen, hogy az utódmodell minden értelemben más autó lesz, mint amit eddig láthattunk, azaz új platformra épül, más szemlélet alapján alakítják ki. Hogy pontosan mire számíthatunk, a jövő év elején kiderül, ugyanis akkor mutatkozik be koncepciószinten a gyártó elektromos izomautója, amelynek a tervek szerint 2024-re lesz készen a szériaváltozata.

Fontos fejlemény még, hogy a Dodge mindezek mellett egy teljesen új modell bevezetését is tervezi jövőre, amelyről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy konnektoros hibrid autó lesz. Pletyka szinten felmerült az is, hogy kompakt crossoverről lesz szó, amely az Alfa Romeo Tonale műszaki alapjain osztozik majd.