Ismét veszteséges a Tesla

Miután tavaly évek óta először nyereséges évet zárt a Tesla, most az első negyed év megint erősen ráfizetéses volt. A Model 3 késésével magyarázzák a jelenséget az amerikaiak.

Tavaly megszakadt a Tesla évek óta tartó negatív sorozata és végre nyereséges évet zárt a cég. Idén viszont eddig nem alakul túl fényesen a dolog, az első negyedévük ugyanis nem kevesebb mint 702 millió dollár veszteséget termelt.

Az amerikai elektromos óriás azzal magyarázza az igencsak gyenge kezdést, hogy a Model 3 kiszállítások erősen késtek, a negyedév végén még nagyban tartottak az átadások. Ez azt eredményezi, hogy a bevételeket csak a második negyedévben tudják elszámolni.

Elon Musk a cég jelenlegi legnagyobb problémájának a logisztikai nehézségeket tartja, lévén, hogy egyelőre csak Kaliforniában gyártanak Model 3-at, onnan kell megoldani az összes beérkező megrendelést. Ezen javíthat majd, ha végre megindul a termelés a kínai gyáregységben is, ezzel 500 ezer példányra növelve az egy év alatt legyártott autók mennyiségét.