Drasztikusan csökkent idén az autólopások száma

Az ORFK hivatalos közleménye alapján soha nem látott mértékben zuhant vissza az autólopások száma idén az év első felében. A Ford jelenleg a legkeresettebb autó bűnözői körökben.

A Vezess.hu magazin megkeresésére nyilvánossá tette a rendőrség az idei évre vonatkozó bűnügyi statisztikákat. Meglepő fordulatot hozott a dolog: nem csak az autó eladások, hanem a lopások is lényegesen visszaestek a pandémia időszaka alatt.

Persze, az eltulajdonítások csökkenését nem lehet csak a koronavírus számlájára írni, hiszen évek óta szerencsére csökkenő a tendencia, ám az év első felében regisztrált 374 eset, melyből csupán 192 alkalommal volt személygépkocsi a lopás áldozata mindenképpen látványos javulás a tavalyi év első felében történt 504 alkalomhoz mérten. Még durvább, hogy 2018 első felében még 1400 esetről számoltak be a hatóságok.

A tolvajok által kedvelt márkák toplistája is átíródott idén. Az első helyen a Ford áll 35 elkötéssel a Suzuki pedig a második helyre esett vissza 32 darabos teljesítménnyel. Volkswagenekből 20-at loptak január és június között, a BMW pedig a nyolcadik helyre csúszott vissza, ugyanis „csak” 12 bajor járgányt sikerült meglovasítaniuk a bűnözőknek.