A Cupra Formentor a DTM hivatalos biztonsági autója

Az idei szezonra a Cupra a német túraautó-bajnokság fő támogatója, így ők biztosítják a biztonsági autókat is. Egy az ABT tuningműhely által átalakított Formentort kell majd követniük a pályán a versenyzőknek.

Az autóversenyzés világában megszokott dolog, hogy a legnagyobb támogatók biztosítják a versenyszériát kiszolgáló járműveket is. A DTM esetében idén a Cupra vállalta magára a feladatot és most be is mutatták a feladatra felkészített biztonsági autójukat.

A választás egy Formentor VZ5 típusra esett, melyet az ABT tuningműhely alakított át. Ez azt jelenti, hogy ebben az esetben az autó 2,5 literes öthengeres turbós motorja 450 lóerő leadására képes, ami miatt a sportos SUV 3,9 másodperc alatt képes elérni a 100 kilométeres óránkénti tempót.

Természetesen egyedi fényezést és fényhidat is kapott az autó, melyből kettőt szállít le a Cupra. Mindezek mellett biztosítanak még két pályabírói autót, egy orvosi kocsit és egy egyéb feladatra átalakított példányt is a versenysorozat számára.

A Cupra Formentor VZ5 már magában különlegességnek számít, hiszen alig 7 ezer darabot gyártanak le belőle a gyáriak és egyben ez a spanyol márka jelenleg kapható legerősebb járműve is.