Hibrid hajtást kap idén a Porsche 911

A Porsche egyik újdonsága lesz idén a villanyosított 911-es, melynek hibrid hajtása egyenesen a versenypályáról érkezik a gyártó közleménye szerint.

Elég erős lesz az idei év a Porsche számára, hiszen premier dömpinggel készülnek a németek. Sorra érkeznek a Panamera, Macan és Taycan variánsok is, amik mellett bizony a 911 kínálathoz is hozzányúl a gyártó.

Hivatalosan is bejelentette a Porsche, hogy még idén átesik egy minimális villanyosításon a legnépszerűbb sportmodelljük, azaz megérkezik a hibrid 911-es. A technikai részletekbe egyelőre nem kaptunk mély betekintést, csupán annyit közöltek, hogy a hibrid rendszert az autóversenyzés világában tesztelték és alakították ki. Ebből már kikövetkeztethető, hogy nem konnektoros, hanem hagyományos megoldásról lesz szó némileg visszafogott elektromos hatótávval.

„Ismét olyan technológiát hozunk át egy sorozatgyártású modellbe, amelyet a motorsport világában hoztunk létre”- mondta Oliver Blume, a Porsche vezérigazgatója .

A gyártó képviselete azt nem árulta el, hogy egy 911 modellfrissítés keretein belül mutatkozik majd be az újdonság, vagy egyszerűen csak beemeli a palettára a hibrid változatot a német márka. Az év második felében minden kiderül!

forrás: Carscoops