Lefelé bővül a konnektoros hibrid Volvo XC40 paletta

A Volvo éppen erős villanyosítást végez a palettán, melynek keretén belül természetesen lesznek új tisztán elektromos variánsok. Mindezek előtt viszont a hibrid palettát tolják még meg egy picit.

A Volvo határozott elektromos fejlesztést jelentett be nemrég, melynek részeként a következő években tisztán villanyos meghajtású változatok lepik majd el a palettát. Mindezek előtt azonban a hibrid paletta bővítésén esnek túl a gyáriak.

Például első körben az XC40 konnektoros hibrid kínálatát tolják ki egy új belépő szintű hajtással. A már korábban bemutatott T5 mellé ugyanis nemsokára érkezik a T4 konfiguráció, mely egy 1,5 literes benzines egységet illetve egy 82 lóerős elektromos motort foglal magában. A rendszer így 211 lóerős összteljesítménnyel rendelkezik majd, a 10,7 kWh-s akkumulátor csomag pedig 43 kilométeres elektromos hatótávot tesz lehetővé.

A T4 Recharge kivitel először Angliában kerül a szalonokba, de idővel globálisan elérhető lesz. Az 50 lóerővel erősebb T5 nálunk 15 millió forintos induló árral rendelkezik, az újdonság várhatóan ennél 2-3 millió forinttal olcsóbb lesz.