Fél évet késik a Lotus Evija piaci bevezetése

Eredetileg már idén év végén megérkeztek volna az első Lotus Evija elektromos szupersportkocsik a megrendelőkhöz, ha nem jött volna közbe egy koronavírus járvány. Most viszont még fél évet kell várniuk majd a tehetős vásárlóknak a tesztelési fázis leállítása miatt.

A koronavírus járvány számtalan területen érintette az autóipart. Nem csak az értékesítések estek vissza, hanem bizony a fejlesztések üteme is alaposan megváltozott. Így történhetett az is, hogy az elektromos Lotus Evija szupersportkocsik kiszállítása minimum egy fél évet késni fog.

A márka képviselői ugyanis elmondták, hogy a kialakult globális helyzet és a korlátozások miatt alaposan elmaradtak a tesztelési fázissal, gyakorlatilag 5 elveszett hónap áll mögöttük. Ezt próbálják meg behozni az elkövetkező időszakban, de legoptimálisabb esetben is azonban csak jövő év közepén kezdődhet meg annak a 70 darab tehetős vásárlónak a kiszolgálása, aki eddig megrendelte magának a 2000 lóerős villanyos csodagépet.

Az Evijából egyébként összesen 130 példányt készítenek majd, az induló ára pedig 1,7 millió angol font, azaz csaknem 650 millió forint.