Árháború és egymásra licitálás Amerikában

Bár a Tesla Model S árát nem is olyan régen csökkentették, azonban még ez is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy lassan erősödő új vetélytársával felvegye a versenyt. A Lucid Air elektromos szedán ugyanis 77 400 illetve az adókedvezmények után 69 900 dollárért kapható az Egyesült Államokban. Elon Musk erre újabb akcióval válaszolt.

A Lucid Air immáron gyártásra kész, a hosszú fejlesztés után piackész típus kemény konkurense lehet a luxus EV-k piacán domináns Teslának illetve az egyre erősebb, európai konkurenciának is. A BMW, Mercedes és Jaguar még jóformán meg sem vetették a lábukat ebben a szegmensben, máris főhet a fejük egy újabb – eddig ismeretlen – gyártó miatt.

Lucid-Air-vs.-Tesla-Model-S

Pláne most, hogy a Lucid nyilvánosságra hozta az árlistáját, mely szerint a belépőszintű Air 480 lóerős, egymotoros kivitelben, 406 mérföldes hatótávval (a Lucid adatai) 77 400 dollárért lesz kapható, az EV-kre vonatkozó adókedvezmények nélkül. A kétmotoros, ennélfogva összkerékhajtású Air Touring-kivitele 95 000 dollárról indul és hatótávja ugyanannyi, viszont teljesítménye 620 lóerős.

mbguyhkoeuvb2bkllgf7

Ezen felül tervben van még a 800 lóerős Grand Touring és az 1080 lóerős Lucid Air Dream is, mindkettő 500 mérföld feletti hatótávval és 139 illetve 169 ezer dolláros árcédulával.

Lucid Motors Cabin Architecture

Az új gyártó tehát alávágott egy picit a Teslának, legalábbis árban, de a lendület nem tartott sokáig. A Lucid árazására reagálva ugyanis Elon Musk még lejjebb vitte a Model S belépő árát, ami lényegében árháborút jelent a szegmensben. Jelenleg tehát a Tesla terméke az olcsóbb a maga kedvezményekkel együtt számolt 69 420 dolláros árcédulájával, de érkezhet még erre válasz a másik féltől is.

Tesla-Model-S

Hogy sikerül-e még egy techcégnek betörnie az elektromos autók piacára, az hamarosan kiderül. Az bizonyos, hogy Elon Musk Teslájának onnan érkezett komoly konkurense, ahonnan nem várta: hazai pályáról.