A Rivian megelőzte a Teslát. Elkészült az első R1T pickup, amit kimondottan megrendelésre gyártottak le

Az elektromos pickup fanatikusokat az elmúlt években az foglalkoztatta, hogy vajon a Tesla Cybertruck vagy a Rivian R1T érkezik meg előbb a megrendelőkhöz. Győzött a Rivian ezen a téren!

Elvitathatatlan, hogy a Tesla az elektromos autózás nagyágyúja, úttörője és egyben a mértékegysége is. Elon Musk cége azonban az utóbbi években talán túl sokat tűzött ki célként maga elé, aminek eredményeképpen nem telik el hónap, hogy nem jelentenének be egy újabb csúszást az eltervezett menetrendhez képest. A Cybertruck végleges változata például még a kanyarban sincs, pedig 2019-ben a nagy bejelentésre lényegében sikerült vele felrobbantani a Tesla részvényeket.

A Rivian is ebben a ligában indult el, ráadásul ez az amerikai elektromos cég sem siette el a dolgokat. Az R1T pickup például 2018-ban mutatta meg először magát, azóta folyamatosan halasztani kellett (érthető módon a Covid miatt is) a sorozatgyártást. Egészen mostanáig!

A Rivian vezérigazgatója, RJ Scaringe ugyanis boldogan tudatta a közösségi médiában, hogy legurult az Illinois államban felállított gyártósorról az első olyan R1T, mely nem tesztelésre vagy bemutatózásra készült, hanem már egy igazi megrendelő tulajdonát képezi. A sorozatgyártás tehát beindult, a Rivian nyerte meg az elektromos pickup elsőbbségért folytatott csatát a két konkurens gyártó közül!

Persze, ez közel sem azt jelenti, hogy a Tesla vezetői emiatt most akkumulátorokkal verik össze egymást mérgükben, hiszen a Rivian jelen formájában még mindig aprócska piaci szereplő az elektromos szegmensben, azaz van idő még rálicitálni a dolgokra. És ahogy ismerhetjük a Teslát, nem is aprózzák el a dolgokat, elég csak a Model S Plaid Nürburgringen felállított rekordjára gondolni, illetve a Roadster következő generációja is szupersportkocsi szintre emelheti a villanyautózást, ha egyszer végre tényleg elkészül.