Újabb információkat dobott Elon Musk a Tesla Cybertruck kapcsán

Bár az utóbbi időkben a Tesla az újdonságok halogatásával hívta fel magára a figyelmet, szépen lassan szivárognak az információk. Elon Musk például most azt is bejelentette, hogy az első Cybertruck modellek négymotoros variánsok lesznek.

Elhiszem, hogy vannak, akik már a holdra kívánják a Cybertruck témát, hiszen Elon Musk ígérgetései az elmúlt időszakban már kezdenek komédiába elmenni. Csúsztatások, nagy bejelentések, aztán megint csúsztatások. Most a hullámvasúton a bejelentés szakaszba értünk.

A Tesla fenegyereke ugyanis egy Tweet bejegyzésben árulta el, hogy a Cybertruck első változatai négymotorosak lesznek, ami azért furcsa, mert eddig arról volt szó, hogy 1, 2 és 3 motoros variánsok közül választhatnak a vásárlók. A fejleményeket megerősíti, hogy a Tesla lelőtte a Cybertruck konfigurátort, azaz tényleg módosításokra készülnek az amerikaiak.

Kiderült az is, hogy a csúcsverziónál a motorok egymástól függetlenül hajtják majd a kerekeket „ultra gyors” nyomatékszabályozással. Ha ez nem lenne elég, még az új Hummer „rák” funkcióját is beígérte Musk, azaz a Cybertruck is képes lesz a kerekek kiforgatásával oldalirányba araszolni.

Kérdéses, hogy a változtatás milyen hatással lesz az árakra. A Tesla ugyanis továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy háromféle hajtással lesz elérhető az autó, ami azt jelenti, hogy a belépő szintű 39 ezer dolláros egymotoros kiesik, viszont a négymotoros valószínűleg drágább lesz, mint az eddig csúcsnak tartott 70 ezer dolláros hárommotoros. Persze, ezek a dolgok még tovább alakulhatnak a jövőben.