Megnyílt Berlin mellett a legújabb Tesla gyár, Elon Musk táncra is perdült a megnyitón

Megannyi halogatás után végre megkezdődött a termelés a Tesla első európai gigaüzemében. A Berlin melletti gyáregység megnyitóján természetesen Elon Musk is jelen volt, sőt, még egy kis extra produkcióval is szórakoztatta a jelen lévőket.

A Tesla már egy ideje halogatja az első európai Gigafactory megnyitóját. A Berlin melletti gyáregységnek igazság szerint már tavaly meg kellett volna kezdenie a termelést, ám tervezési és környezetvédelmi aggályok merültek fel, ami miatt tovább tartott a kivitelezés. Most viszont hivatalosan is beindultak a gyártósorok. A gyár nyitóünnepségén természetesen Elon Musk is jelen volt, sőt, örömét kifejezve még táncra is perdült a jelen lévők legnagyobb meglepetésére.

Érthető az öröm, hiszen a szóban forgó gyáregység Európa egyik legnagyobb autóipari beruházásának számít, hiszen az amerikai cég csaknem 5 milliárd eurót fordított az építkezésre. Mindezek mellett gyakorlatilag végig fennált a veszélye, hogy Elon Musk nem tud minden engedélyt és tervezetet áttolni a német bürokrácián, ami azt jelentette volna, hogy el kell bontani mindazt, amit az elmúlt években eddig tető alá hoztak. Egy hónapja azonban megérkezett minden jóváhagyás, azaz hivatalosan is működőképes az első európai Tesla üzem.

Berlin mellett egyébként főleg a Model Y-okat, és az ezekhez való, újgenerációs akkumulátorokat gyártják majd a jövőben, a tervek szerint évi mintegy félmillió példányt. Sőt, nem csak a jövőben, hiszen a gyáravatás egyben átadó ünnepség is volt, azaz az első megrendelők itt át is vehették az elektromos családi autójukat.