Vázlatokon mutatta meg a Skoda az Octavia következő generációját

Ugyan még csak vázlat szinten, de a Skoda végre adott életjelet az új Octavia generációról. Lényegében egy kisebb Volkswagen Arteont alkottak belőle.

A Skoda jövőre tölti fel a szalonokat az Octavia új generációjával, melyről eddig nem sokat tudhattunk meg. Most viszont kidobtak a netre a srácok néhány hivatalos és igen sokat eláruló vázlatot az autóról.

Először is azonnal feltűnik, hogy az Octavia a jövőben a négyajtós kupék világa felé mozdul el, lényegében egy kisebb méretű Volkswagen Arteonra számíthatunk, már amennyiben nem a kombi változatra fizetünk majd be. Mert a puttonyos inkább az új Superb stílusjegyeit viseli majd magán.

Az újdonság egyébként ugyan arra az MQB platformra építkezik, mint a következő Golf, a Seat Leon és az Audi A3, így jó eséllyel a motorpaletta is nagyrészt közös lesz az érintett modellek esetében, a hibrid variánsokat is beleértve.

A hivatalos leleplezés még idén november folyamán várható, így nagy az esély arra, hogy napokon belül már nem csak vázlatokkal, hanem kedvcsináló fényképekkel is jelentkeznek majd a gyáriak.