Hivatalos gyári képeken az elektromos Volkswagen kombi

Hivatalos képeket adott ki a Volkswagen, melyeken ugyan álcázott állapotban még, de az új elektromos kombijukat mutatják meg. Az autó elnevezése is megvan már, ID.7 Tourer néven kerül majd a szalonokba 2024 folyamán.

Már egy ideje tudni lehet, hogy a Volkswagen az elektromos-palettáján sem mond le a kombi karosszériáról, azaz a Passattal párhuzamosan az ID.7 kombi is megjelenik a palettán. Most meg is érkeztek az első gyári képek, amin egyelőre enyhe álcázással láthatjuk az autót.

Ami már most látszik, hogy az eredeti koncepcióhoz képest visszafogottabb dizájnelemekre számíthatunk, de azért a jellegzetes ID elemek megtalálhatók lesznek a puttonyos elektromoson is. A formához hozzátartozik az is, hogy a gyáriak közleménye szerint a légellenállási-együtthatója egészen parádés 024, ami csak egy századdal rosszabb, mint amit az ID.7 szedán tud.

Még annyi derült ki a mostani gyártói bejelentkezéssel, hogy 545 literes csomagtérre számíthatunk ötüléses elrendezésbe, de a hátsó üléseket ledöntve akár 1700 liter is rendelkezésünkre állhat majd. A gyártás jövő év elején indul a gyártó németországi, Emden melletti üzemében.