Nem kap kombi variánst az új Skoda Fabia

Bár az első beharangozókban még szerepelt a puttonyos változat, a Skoda vezetősége most mégis bejelentette, hogy nem lesz kombi az új Fabia generáció kínálatában.

A Skoda nagy újdonsága lesz az új Fabia generáció, melyről egyre több információ lát napvilágot. Ezek keretein belül nem csak azt tudjuk meg, hogy mire számíthatunk, hanem már azt is, hogy mire nem. Amikor először beszélt a Skoda vezetősége az új Fabiáról, akkor még nem zárkóztak el attól, hogy legyen kombi változat is belőle, ám most az auto.cz információi szerint gyökeresen változott meg a helyzet. A kombi kivitelt ugyanis törölték az emissziós normák által megkövetelt elektromos átállásra hivatkozva.

Na de hogyan jön össze egy döntően belsőégésű motorokkal szerelt modell bizonyos karosszériaváltozata és az elektromos átállás? Úgy, hogy a gyáriak elmondása szerint a folyamatnak a vártnál gyorsabban kell lezajlania, ami miatt pedig nemes egyszerűséggel spórolni kell más fronton az anyagi és a munkaerőforrásokkal.

„A rendkívül szigorú Euro 7 kibocsátási szabvány drámaian felgyorsította az elektromobilitás felé történő átalakulási folyamatot. Így nem csak több elektromos autóra van szükségünk, hanem el kell búcsúznunk néhány belső égésű motorral rendelkező terméktől is, ráadásul a tervezettnél gyorsabban. Ezért úgy döntöttünk, hogy következetesen állunk a jövőt érintő kérdésekhez és búcsút mondunk olyan modelleknek, mint például a Skoda Fabia Combi.”- hangzik a gyáriak közleményében.

A döntés abból a szempontból várható volt, hogy a B-szegmensben a legtöbb gyártó már évekkel ezelőtt letett a kombikról, hiszen a vásárlók inkább az SUV és a csapotthátú variánsokat helyezik előtérbe az elmúlt időszak tapasztalatai szerint.