Befutottak az első képek az új Skoda Superb és Kodiaq generációról

A Skoda elkezdte a Superb és a Kodiaq új generációjának a leleplezését. Első körben az autók sziluettjét csodálhatjuk meg.

Nemsokára a Skoda palettán két modell is generációváltáson esik át. A Kodiaq és a Superb egyaránt fontos része a gyártó kínálatának, így érthető, ha nagy figyelmet szentelnek az akciónak. „A palettánk két fontos sarokköve újul meg nemsokára. A Superb a belsőégésű kínálat csúcsa, mely továbbra is a komfort és a térkínálat mércéje lesz, a Kodiaq pedig a biztonságot, a technológiát és a sokoldalúságot fogja a következő szintre emelni”- mondta Klaus Zellmer, a Skoda vezérigazgatója.

A hivatalos premier dátumát egyelőre még nem tűzték ki, viszont megérkeztek az első gyári kedvcsinálók a két autóval kapcsolatban. Ennek köszönhetően első körben az autók sziluettjét ismerhetjük meg, a Superb esetében ráadásul kétféle karosszéria-változatban is.

A Volkswagen Passat ellenében ugyanis a Skoda megtartja a jövőben a szedán formát is, azaz nem csak a kombi kivitel szerepel majd a kínálatban. Érthető a lelkesedésük annak tekintetében, hogy a Superb három generációja ezidáig 1,5 millió példányszámban talált gazdára, azaz a márka célközönsége kimondottan befogadó a konstrukcióval kapcsolatban. Ennek is köszönhető, hogy a Skoda egyelőre a Superb esetében nem veti el a hagyományos hajtásláncokat sem, azaz megerősítést nyert, hogy az autó a hibrid megoldások mellett kapható lesz benzines és dízel motorokkal egyaránt.

A Kodiaq-nál a képlet annyit változik, hogy valószínűleg a most érkező generáció lesz az utolsó, legalábbis a megszokott értelemben véve. A gyártó ugyanis 2026-ban érkezik egy nagyméretű elektromos SUV modellel, mely jó eséllyel a Kodiaq végét is jelenti, amint kifut a most bemutatásra kerülő variáció.