Jövő hónapban felfrissítik a Skoda Octaviát

Frissítést kap a Skoda Octavia a jövő hónapban, így megkezdték a gyáriak a szivárogtatásokat. A technikai változtatásokat egyelőre homály fedi, de legalább a dizájnból megmutattak már néhány részletet.

A Skoda Octavia jelenlegi generációja immár négy éve van változatlan formában a piacon, így mindenképpen időszerű egy kis frissítés. Ezt meg is lépik a gyáriak, ráadásul már a jövő hónapban. Ennek okán meg is kezdték a szivárogtatásokat, azaz leső körben egy kis kedvcsináló videóval hangolják rá a vásárlókat a történésekre.

A videó ugyan a teljes dizájnt még nem fedi fel, de azt már most láthatjuk, hogy átrajzolták a hűtőrácsot és új fényszórókat is kapott az Octavia.

Technikai részletekre egyelőre nem tért ki a Skoda, de korábban már elárulták, hogy optimalizálják a frissítéssel a motorpalettát is. Hogy pontosan hogyan, arra a nemrég bemutatott Kamiq frissítésből következtethetünk, azaz jó eséllyel a 116 lóerős egyliteres háromhengeres és a 150 lóerős 1,5 literes négyhengeres benzines motor adja majd itt is a kínálat gerincét a 2 literes alternatíva mellett.