Négyajtós kupéként is kapható már a 2-es BMW

A BMW hivatalosan is lerántotta a leplet a 2-es széria legújabb tagjáról, a Gran Coupe-ról. Talán sosem volt még ilyen megosztó egy bajor járgány sem.

Javában zajlik a BMW paletta bővítése, melynek legújabb tagja a 2-es Gran Coupe. Bizony, egy újabb négyajtós kupéról van szó közvetlenül a 8-as Gran Coupe leleplezése után.

Ezzel nem is lenne semmi baj, csak hogy sok rajongó szerint nagyon sikerült elszabni a kocsi hátulját. A magasra nyúló csomagtartó és az ellaposodó hátsó lámpatestek nem igazán harmonizálnak egymással, amit csak tovább ront az M-es csomag hátsó légterelő megoldása.

A belső tér egy az egyben lett átemelve az 1-es szériából, az infotainment rendszer kijelzője azonban nagyobb lett egy árnyalatnyival.

Kezdeti időszakban háromtagú motorpalettával számolhatunk. A belépő szinten a 218i jelenti a maga 140 lóerős 1,5 literes turbós háromhengeres benzines motorjával, a csúcsot pedig az M235i xDrive 301 lóerős teljesítménye adja ki. Teljesítmény szempontjából pont a kettő között helyezkedik el az egyetlen dízel variáns, a 190 lóerős 220d.