Megérkezett az új Toyota Yaris

Tegnap valaki képeket szivárogtatott ki az új Toyota Yarisról, így nincs értelme a további titkolózásnak. Megérkeztek a gyári képek és az információk.

A Toyota hivatalosan csak jövő héten leplezte volna le a Yaris negyedik generációját, ám egy tegnapi kiszivárogtatásnak köszönhetően nem volt értelme tovább húzni az időt. Ma be is futottak az első gyári képek és a fontosabb információk.

Először is érdemes megjegyezni, hogy az új generáció teljesen más alapokra építkezik, mint az előző, ráadásul az amerikai piacos Mazda 2 átirathoz sincs semmi köze. A Toyota teljesen új saját fejlesztésű TNGA platformja adta az alapokat, amely minden eddiginél nagyobb szabadságot adott a mérnököknek a fejlesztés folyamán. Ennek köszönhető, hogy a negyedik Yaris nagyobb helykínálattal rendelkezik úgy, hogy közben rövidebb és alacsonyabb mint az előd. Mindezek mellett a széltében azért beletoldottak egy picit a gyáriak a sportos kiállás érdekében, a járgány össztömege pedig 50 kilogrammal lett kevesebb.

A műszerfal letisztultabb és lejjebb is került, a kormánykerék pedig kisebb lett, ami szintén sokat dob a sportos érzeten. Mindezek mellett a gyártó a szegmens legbiztonságosabb autója címet célozza meg, ezért a kis Yaris megkapta a Toyota Safety Sense csomagot is, mely többek között a távolságtartó tempomatot, az automata vészfék rendszert és a nemrég bemutatott középső légzsákokat is tartalmazza.

A motorpaletta az 1 literes és az 1,5 literes háromhengeres benzines egységekre épül fel, az utóbbi ráadásul kapható lesz hibrid rendszerre kiegészítve.