Üzemanyag-szivárgás miatt hívnak vissza több mint 3000 Bentaygát

A Bentley luxus SUV modellje egy igencsak kellemetlen visszahívásban érintett. Kiderült, hogy a magas hőmérséklet és a rossz minőségű üzemanyag könnyen szivárgáshoz vezethet, ami roppant tűzveszélyes tud lenni.

Alig két hónapja számoltunk be arról, hogy néhány Bentley Bentayga hátsó ülése könnyen elszabadulhat, ezért visszahívást írtak ki rájuk. Most itt a következő ilyen akció, de most már nem 1000 darab luxus SUV modellt várnak vissza a szervizekbe, hanem több mint 3000 példány érintett.

Ráadásul a probléma is veszélyesebb, egész egyszerűen arról van szó, hogy a Bentayga üzemanyagtartályának felső része szivároghat, így könnyen ki is gyulladhat az autó. Az első esetről még 2021-ben értesült a gyártó, amikor a tulajdonos erős benzinszagot érzett az autójában. Aztán jött a többi panasz, végül elkezdte a Bentley vizsgálni az ügyet.

A vizsgálat arra mutatott rá, hogy a tartály felső részén található ellátó-modulba futó elektromos csatlakozó olvadhat meg, ezzel utat nyitva a tartályba lévő folyadéknak. Azt is megállapították, hogy a jelenség megtörténéséhez két körülményre van még szükség. Az egyik, hogy a tankban koszos, azaz rossz minőségű üzemanyag legyen, a másik pedig, hogy a külső hőmérő kiemelkedően magas értékeket mutasson.

A gyáriak természetesen azonnal elkezdték a tulajdonosok értesítését, majd egy áttervezett modult építenek be az autókba, melyekkel már nem történhet meg az üzemanyag ilyen módon szivárgása a későbbiekben.