Kevesebb felszereltségi szinttel olcsósítana a Citroën

A Citroën szeptembertől a jelenlegi öt helyett már csak három felszereltségi szinttel kínálja az autóit. A gyáriak szerint így nem csak olcsóbbak lehetnek az autók, hanem hamarabb lehet teljesíteni a megrendeléseket.

Az autóipar változására minden gyártó másképp reagál, de azért úgy általánosságban az egyszerűsítésre törekvés figyelhető meg, mint közös pont. A Mercedes például az egész palettán tisztogat az elmúlt időszakban, a Citroën pedig azokhoz tartozik, akik a felszereltségi szintek számának redukálásával próbálják meg csökkenteni a költségeket.

A francia gyártó ugyanis bejelentette, hogy szeptembertől az eddigi öt helyett csak három felszereltséget kínálnak az autóikhoz, az ezekhez rendelhető opciós tételek száma is csökken. Ezzel a gyáriak elmondása szerint úgy csökkennek a költségek, hogy kevesebb alkatrészt kell tárolni az üzemekben, a kevesebb variáció miatt pedig maga a gyártás folyamata is egyszerűsödik, azaz felgyorsul. Mindezek mellett az új rendszer a vásárlók számára is átláthatóbb az indoklás szerint, így megkönnyíti a választást is új rendelés esetén.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a lépés ténylegesen mennyire látszik majd meg az árazáson, de már magát a szállítási-határidők letörését is pozitívan élhetik meg a jövőben a vásárlók. Az új felszereltségi szintek YOU, PLUS, és MAX elnevezéssel kerülnek bevezetésre.