Túl magasra emelkedő hátsó légterelő miatt hív vissza a Porsche

Egészen furcsa visszahívási akciót jelentett be a Porsche, miután kiderült, hogy néhány 718 Cayman és a Boxster modellnek túl magasra emelkedhet ki a hátsó légterelője, ezzel nem csak az autó viselkedését megváltoztatva, de eltakarva a középső féklámpát is.

Nagy sebességnél kiemelkedő hátsó szárny? Elég sok sportkocsi él ezzel a technikai megoldással a stabilitás érdekében. Ilyen például a Porsche 718 Cayman és Boxster is. Most ezen járgányok esetében azonban egy kis probléma merült fel a dologgal kapcsolatban.

Amerikában derült ki, hogy néhány helyi piacra szánt példány esetében rossz kalibrálást kapott a szerkezet, aminek köszönhetően maga a légterelő túl magasra emelkedik ki. Ez természetesen nagyobb sebességnél az autó stabilitásába is beleszólhat, illetve el is takarja a középső féklámpát, ami meg a többi közlekedőt téveszti meg. A gyáriak szerint a probléma emberi hibán alapul, azaz a gyár egyik alkalmazottja kalibrált át egy gyártási szériát tévedésből.

A Porsche már megkezdte a tulajdonosok kiértesítését, az eddigi információk szerint az idén június 23. és szeptember 5. között gyártott szériából csak az amerikai piacra jutott és összesen picivel több mint 50 autó érintett az ügyben.