Kigyulladó Mercedes EQS-eket találtak, visszahívást rendelt el a gyártó

Bár azt hihetnénk, hogy a kigyulladás veszélye csak a dízelmotorral szerelt járgányokat érinti, most a Mercedes is bebizonyította, hogy az elektromos korszak is szülhet meleg perceket.

Kigyulladó autók, út szélén ácsorgó elfüstölt roncsok. Jellegzetes kép annak, aki hallott már a BMW háza táján kirobbanó botrányról, melyben dízel modellek semmisültek meg pillanatok alatt egy konstrukciós hiba miatt.

Most viszont, hogy jön az elektromos korszak, már nem kell ettől félnünk? A frászt nem, csak éppen alattomosabbak és nehezebben elolthatók lesznek a tüzek.

A Mercedes például visszahívást jelentett be az egyik elektromos modelljére Amerikában, mert nem megfelelő földelés, illetve hanyag elektromos csatlakozások miatt az könnyen meghibásodhat és kigyulladhat. Melyik ez a modell? Nem más, mint a csillagosok villanyos zászlóshajója, az EQS.

Szerencsére a probléma csak néhány példányt érint, valószínűleg egy elcsépelt műszak eredményeképpen. Egészen pontosan 24 darab veszélyes EQS-ről tud jelenleg a gyártó, melyek közül három darab a 450-es szériából került ki, 16 darab a 450+-ból, négy az 580 4Matic-ok között keresendő, illetve a paletta legtetején tanyázó EQS 53 4Matic+ sem úszta meg a dolgokat, ám ez utóbbiból (valószínűleg a ritkasága miatt), csupán egy darab érintett. A gyártó megkezdte a tulajdonosok kiértesítését, a probléma elhárítása pedig pár óra alatt megtörténik a legközelebbi márkaszervízben.

A Mercedesnek nem ez az első visszahívása az EQS-re, már korábban egyszer eszközölni kellett rajta egy szoftveres hibajavítást az MBUX infotainment rendszer rendellenes működése miatt.