Kieső képernyő miatt jelentett be visszahívást a Bentley

Elég kínos, de még egy olyan gyártónál is előfordulnak apróbb bakik, mint a Bentley. Most kiderült, hogy sok Flying Spur modellnél fejjel lefelé szerelték be a hátsó képernyők tartókonzoljait, ezért több mint 1600 autót várnak vissza átvizsgálásra.

Ha arról a kategóriáról beszélünk, ahol a Bentley is képviselteti magát, akkor alapvetően azt feltételezi az ember, hogy minden a tökéletességről szól. Elméletben így is kéne lennie, de ne felejtsük el, hogy ott is emberek dolgoznak, ráadásul a beszállítók is szép számban képviseltetik magukat, így benne van a hiba lehetősége a gyártásban.

Most sikerült is fényt deríteni egy igencsak kínos bakira. Kiderült ugyanis, hogy a hátsó képernyőket tartó konzolokat nemes egyszerűséggel fejjel lefelé szerelte össze a beszállító, aminek következményeként a monitorok kicsúszhatnak a helyükről és elszabadulhatnak az utastérben. Ez a gyáriak álláspontja szerint főként baleseteknél veszélyes, ilyenkor ugyanis egy ekkora, az utastérben repkedő tárgy komoly sérüléseket okozhat.

A baki úgy derült ki, hogy még tavaly az egyik kereskedésben átadás előtt esett ki a helyéről a hátsó kijelző, amit elkezdett kivizsgálni a helyi szerviz. Ekkor jöttek rá a hibára, amiről azt feltételezték, hogy teljesen egyedi eset lehet. A gyártó viszont jelen álláspont szerint úgy gondolja, hogy több ilyen fejjel lefelé felszerelt konzol is bekerülhetett az autókba, így inkább visszahívja a 2021 és 2023 között legyártott Flying Spur példányokat, mintegy 1659 darabot.