1000 lóerős elektromosként is elérhető lesz a következő Alfa Romeo Stelvio

Az Alfa Romeo Stelvio jelenlegi generációja immár hét éve van jelen a piacon. Érthető, hogy már gőzerővel készül a következő felvonás, ami bizony már elektromos vonalon is képviselteti magát, ráadásul nem is akárhogyan.

A mai világban egy autó modellciklusa nagyjából 8 évig tart, azaz mondhatni, hogy megszolgálta már a magáét az Alfa Romeo Stelvio jelenlegi generációja. Természetesen már tart az utód fejlesztése, amiről most a márka vezérigazgatója, Jean-Philippe Imparato szolgált új részletekkel.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy a következő generáció már a Stellantis STLA Large platformjára épül fel, mely elektromos alapként is szolgálhat. Élnek ezzel a lehetőséggel a franciák? A vezérigazgató alátámasztotta, hogy igen, ráadásul nem is akárhogyan.

A modell csúcsváltozata, a Quadrifoglio ugyanis tisztán elektromos lesz, melynek teljesítményét bőven 900 lóerő fölé lövik majd be. Imparato az AutoExpress magazinnak beszélt arról, hogy a fejlesztés jelenlegi stádiumában is már 941 lóerőnél járnak. „Jelenleg ez az állás. Ha el tudjuk érni az 1000 lóerőt, akkor annyi lesz. De jelen pillanatban nem hiszem, hogy ez a prioritás akár számunkra, akár a vásárlók számára”- hangzik az interjúban.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy a Stelvio palettán megmaradnak-e a belsőégésű alternatívák is vagy csak villanyos formában lesz elérhető. A platform mind a két lehetőséget támogatja, így még bőven alakulhat a dolog a jövő nyárra tervezett hivatalos premierig.